מי אנחנו
קול רבני לזכויות אדם הוא היום הארגון היחיד בישראל המשמיע את קולה של המסורת היהודית בתחום זכויות האדם. הארגון נוסד בשנת תשמ"ט (1988) ומונה כיום למעלה ממאה ועשרים חברות וחברים – רבנים מוסמכים וסטודנטים לרבנות.
הארגון אינו פוליטי-מפלגתי, והוא הארגון הרבני היחיד בארץ שפועלים בו במשותף רבנים אורתודוקסים, מתקדמים (רפורמים), מסורתיים (קונסרבטיבים), מתחדשים (רקונסטרוקציוניסטים), הומניסטים (רבנים חילונים) ורבני ריניואל (Renewal). בין חבריו רבנים המכהנים בתפקידים ציבוריים, מחנכים ורבני קהילות, אשר יכולים להביא הן לשינוי בשטח והן לשינוי תודעתי.
הארגון משמש שופר להפצת מידע על זכויות האדם בישראל ובשטחים הכבושים, ופועל בשיתוף פעולה עם ארגוני זכויות אדם בארץ ובעולם. הוא פועל מהקמתו, לקידום זכויותיהן של השכבות החלשות בחברה, לשמירה על זכויותיהם של המיעוטים בישראל וכן של פלסטינים בשטחים ולמניעת הפרות בוטות של זכויות אדם בסיסיות של מהגרי העבודה. הארגון מפעיל לחצים על קובעי המדיניות בישראל, למען הבטחת השמירה על זכויות האדם של הקבוצות החלשות, בהן הזכות לטיפול רפואי, קורת גג, חינוך ורמת חיים מינימלית.
מאז ייסודו, השתתפו אלפי מתנדבים במאות פעילויות של עשיית צדק במדינה ובחברה.
עבודת הארגון מבטאת את תפיסת חבריו לפיה כיהודים אנו מחוייבים להתריע על כל עוול הנגרם לכל אדם באשר הוא, תפיסה המבוססת על האמונה שהאדם נברא בצלם אלוהים. אנו מאמינים כי עלינו מוטלת החובה להביא לידיעת הציבור בישראל כל הפרה של זכויות אדם, וכי תפקידנו להפעיל לחץ על מוסדות המדינה כדי שיתקנו עוולות אלו.
אנו שואבים את סמכותנו משני מקורות עיקריים – מהתרבות היהודית ההומניסטית ומן האמנות הבינלאומיות לזכויות האדם. לצד המאמץ למנוע הפרות של זכויות האדם, עֲשׂוֹת משפט מביא אל השיח הציבורי בישראל הבנה מקורית והומניסטית של המקורות היהודיים. בתקופה שבה הקריאה הלאומנית והבדלנית של המסורת היהודית נשמעת ברמה, שומרי משפט נותן ביטוי לאחריות היהודית המסורתית לשלומם ולרווחתם של הזר, השונה והחלש. הגר, האלמנה והיתום.
לתרומה באמצעות העברה בנקאית
קול רבני לזכויות אדם
בנק הפועלים (12)
סניף 782
מס' חשבון: 270631
פרסים
2011
פרס גנדי לשלום
2009
פרס ע"ש ישעיהו ליבוביץ
1996
פרס ניוואנו (יפן)
1993
פרס יו"ר הכנסת
על תרומתנו בתחום קידום שלטון החוק, ערכי הדמוקרטיה, שמירה על זכויות האדם ועידוד הסובלנות, הכבוד ההדדי והשכנות הטובה
הרבה תמר אלעד אפלבום
מייסדת וראשת בית מדרש שותפה בבית המדרש לרבנות ישראלית של מכון הרטמן והמדרשה באורנים, ומייסדת קהילת ציון: קהילה ארצישראלית בי-ם. כיהנה כרבה של הקהילות מגן אברהם בנגב ושל קהילה בפרברי ניו יורק; כסגנית דיקן בסמינר שכטר לרבנים בירושלים. חברת הנהלת "תג מאיר", מגילת הייעוד המשותף, המועצה הציבורית של 929, המועצה הבינ"ל היהודית לשיח בינדתי עם הוותיקן ועוד. מחברת פירוש זהב הארץ למסכת אבות בספר לב שלם, עורכת-שותפה של ציפור האש: אנתולוגיה לשירת ירושלים מבית משיב הרוח. בשנת 2010 הוכתרה ע"י המגזין Forward כאחת מחמש המנהיגות הדתיות המשפיעות ביותר בישראל על פועלה לקידום כבוד האדם פלורליזם חירות ואחריות יהודית.
הרב יחיאל גריינימן
יליד אוסטרליה, עלה לארץ בשנת 1973, מתגורר בירושלים, חבר בקהילת ידידיה (אורתודוקסי), נשוי לדבי, אב לארבע, סב לארבע, ועוסק בכתיבה וציור. בשנים 2006 - 2015 שימש מנהל המחלקה לפעילות בשטחים ברבנים לזכויות אדם. משנת 2015 ועד שיצא לפנסיה בשנת 2018 היה אחראי בארגון לפיתוח ארגוני. לפני כן כיהן כחבר הנהלה בארגון ושימש כגזבר (2003-2006) ויושב ראש הוועד המנהל (2000-2003). הרב גריינימן משמש גם כחבר בהנהלת פורום ״תג מאיר״. עבד שנים רבות כרב קהילה ומורה לגיור מטעם התנועה ליהדות מסורתית.
הרב דני דניאלי
רב חילוני הומניסטי, יועץ ארגוני ומנטור למנהלים. בעברו היה המנהל המייסד והמשנה למכ"ל של בית אבי חי, מרכז תרבות יהודי - ישראלי בירושלים. בקריירה המקצועית שלו עסק במיזמי תרבות וזהות יהודית, מיוזמי דיאלוג ("צו פיוס") - תוכנית לימודים מותאמת למכינות קדם - צבאיות חילוניות ודתיות - חילוניות. פעיל למען זכויות אדם ולמען יוצאים בשאלה.
נשוי לליאורה, אב לשלושה וסב לחמישה.
הרבה רותי בידץ
יו"ר הוועד המנהל של קול רבני לזכויות אדם משנת 2022. תושבת יבנאל, אמא לשלושה. מלמדת מחשבת ישראל בתיכון בית ירח על שפת הכנרת. בעלת תואר שני בלימודי תרבות מהאוניברסיטה העברית, ומוסמכת לרבנות חילונית הומניסטית בבית המדרש "תמורה- יהדות ישראלית". מקיימת פעילות של קהילת שיח"ה (שוחרי יהדות חילונית הומניסטית) ביבנאל, ויו"רית מרח"ב - מועצת הרבנים החילוניים בישראל. מנחה בתי מדרש לקהלים שונים, נוער, מכינות קד"צ ומבוגרים, וכן השתלמויות מורים של מקצועות המורשת מדתות שונות, ללימוד בינדתי.
הוועד המנהל
הרב דובי אביגור
רב הומניסטי חילוני, גר ברקפת, נשוי ואב לארבעה, סבא לשישה. עוסק בטקסים ביהדות, בליווי רוחני. חבר הנהלת עמותת ליל"ך (לחיות ולמות בכבוד) המקדמת את ההימנעות מסבל לקראת המוות. משתתף בליווי רועים, במסיק ובפעילויות נוספות, בעיקר עם האזרחים ערביי ישראל. פעיל גם במר”ב - קבוצת מתנדבים במשגב העוסקת בליווי חולים וחולות מאוימי חיים.
הרב דוד גודמן
רב קהילת מורשת אברהם (הקהילה המסורתית בתלפיות-מזרח, ירושלים), אותה הוא מוביל במודל רבני משותף ביחד עם אשתו, הרבה אמירית רוזן. מעורב ביוזמות תרבותיות בי-ם ובפרויקטים המקדמים שיח בין-דתי וכבוד הדדי בין דתות ועמים. במסגרת לימודיו, חוקר את התמורות התיאולוגיות שחלו במאה העשרים ואחת ואת השלכותיה של הפילוסופיה הצרפתית במאה העשרים על עיצובן של תמורות אלה. למד במספר נרחב של בתי מדרש, בתוכם בית המדרש של מכון הרטמן, ישיבת עתניאל ובית המדרש הראל - בו קיבל הסמכה בשנת 2019. דוד הוכשר להשתתפות והובלת שיח בין-דתי במסגרת תכנית העמיתים של הארגון הבין-לאומי KAICIID. לדוד ולאמירית שתי בנות, אורות וקדם.
הרבה נועה מזור
מוסמכת לרבנות מאז שנת 2016. עבודתה הרבנית הראשונה הייתה ניהול המחלקה הבין דתית ברבנים לזכויות אדם. נועה היא אשת חינוך ואקטביסטית, הפועלת בדרכים שונות למען שינוי תפיסות חברתיות, מתוך אמונה ביצירת קשרים וגשרים בין א/נשים מזרמים, עדות, ודתות שונות. בעלת תואר ראשון במסגרת תוכנית "אופקים" ללימודי יהדות כתרבות מאוניברסיטת תל אביב, ותואר שני בחינוך יהודי פלורליסטי מהאוניברסיטה העברית וההיברו יוניון קולג'.
הרבה ליאורה אזרחי-ורד
נולדה בירושלים וגדלה והתחנכה בתנועה הרפורמית. בעלת תואר ראשון ושני בהיסטוריה של עם ישראל. עבדה כמורה, רכזת התנדבות וראשת המכינה הקדם צבאית של תל"ם ביפו וניהלה את נוער תל"ם.
בשנת 2017 הוסכמה לרבנות בהיברו יוניון קולג' בירושלים ומאז מכהנת כרבה ומובילה רוחנית בקהילת "ניגון הלב" בעמק יזרעאל. פעילה חברתית, אשת מוסיקה ותרבות ופעילה בתחום השיח הבין דתי וחיים משותפים.
נשואה לעמית ואמא לאיתן, דן וארי.